Sander Tiekstra

Front-end web ontwikkeling

Van de Suite naar de Cloud

Zoals gebruikelijk doet de Adobe Max conferentie weer stof opwaaien. En waar er ook positieve ontwikkelingen zijn, wordt Adobe steeds meer zo'n relatie waar je wel vanaf zou willen, maar je weet niet hoe.

Als eerste het positieve nieuws. Vanaf medio juni kunnen we Typekit fonts ook gebruiken op de desktop. Hierdoor wordt het nog makkelijker om te experimenteren met webfonts in je webdesign.

Minder positief nieuws is dat Adobe na Freehand nu ook stopt met het doorontwikkelen van Fireworks. Dit was helaas niet geheel onverwacht. Fireworks was altijd al voor Adobe wat Assepoester was voor haar schoonmoeder. De eigen kinderen Anastasia (Illustrator) en Drizella (Photoshop) hadden bij haar een streepje voor.

Maar het minste is wel de overstap van Creative Suite naar Creative Cloud. Om de laatste Illustrator of Photoshop te kunnen blijven gebruiken moeten we nu over op een Creative Cloud abonnement. Ik hoop deze stap nog even te kunnen uitstellen, maar zal er ooit aan moeten geloven. Voor mij zullen de abonnementskosten vermoedelijk hoger uitpakken dan de toch al forse aanschaf van een nieuwe Creative Suite eens in de zoveel jaren. Khoi Vinh vatte mijn gevoel hierbij mooi samen:

“It feels less like innovation and more like manipulation.”

Khoi Vinh,

Het gehele artikel van Khoi Vinh vind je op zijn blog.

Update: Een ander geluid lezen we in 'Adobe Love' van Jeffrey Zeldman. Zeldman herkent het gevoel van Adobes afnemende relevantie – ‘a beloved but somewhat shameful old uncle’ – maar komt toch hoopvoller thuis van Adobe Max.

Werk

  1. Tonny Knoll Interior Design
  2. G2K
  3. Jurgen Tiekstra
  4. De Hoven
  5. Beno Hofman

Twitter

Het is opeens rustig in mijn agenda. Dus ik ben op zoek naar aardige mensen met leuke projecten. Ik werk graag met… twitter.com/i/web/status/1…

Laatste kans! Doe een bod! Van komende zondag tot de vrijdag erop in een landhuis, bij het Veluwemeer. twitter.com/tiekstra/statu…

Wherein @rachelandrew nails it. Agree 1000%. "...it always seems to boil down to the fact that CSS is simultaneou… twitter.com/i/web/status/1…

Bookmarks

Contact

Sander Tiekstra

Stationsweg 8
9989 BT Warffum

Telefoon: +31 6 81465081
E-mail:

Twitter / Facebook / LinkedIn

KvK 51717948